PGB Beheer

Persoonsgebonden Budget

M&G bewindvoering helpt ook mensen die een PGB hebben. PGB is een afkorting van: persoonsgebonden budget en houdt in dat budget verstrekt wordt om zelf begeleiding of zorg in te kopen. Het Zorgkantoor, de ziektekostenverzekeraar of de gemeente zijn de verstrekkers. Door middel van een PGB kan je je eigen leven leiden, ondanks je beperking of chronische ziekte.

PGB beheer

Om in aanmerking te komen voor PGB, moet je in staat zijn het budget zo te beheren dat hiervan passende en goedgekeurde zorg en/of begeleiding ingekocht kan worden. Mocht je dit niet zelfstandig kunnen (en hiermee niet ‘PGB-vaardig’ zijn), dan moeten dezen taken uit handen worden gegeven aan iemand anders, zoals bijvoorbeeld een familielid. Wanneer dit niet mogelijk of wenselijk is, kan iemand van M&G Bewindvoering het budget voor je beheren. Dit kan bijvoorbeeld prettig zijn als je het lastig vindt om iemand uit je vrienden of familiekring te kiezen, of wanneer je het PGB beheer over wilt laten aan een ervaren professional.

De taken van de PGB-beheerder

Wanneer je hebt besloten om ons in te schakelen voor het PGB beheer, kan je de aanvraag van een PGB zelf indienen, maar het is ook mogelijk dit uit handen te geven aan een medewerker van M&G Bewindvoering. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de zorgovereenkomsten met de zorgverleners goed worden opgesteld. Daarna is van belang dat goed wordt gecontroleerd dat de facturen die worden ingediend correct zijn opgesteld. De voornaamste taak van een PGB beheerder is immers het bewaken van het budget. Voorkomen moet worden dat het budget wordt overschreden.

Tot slot houden we de looptijd van de indicaties en de zorgovereenkomsten goed in de gaten.

Familie

Ook wanneer je niet voor jezelf, maar voor een familielid het PGB beheer wilt regelen, kun je contact met ons opnemen. Het PGB beheren is een tijdrovende en klus, die bovendien nauwkeurig en goed moet worden uitgevoerd. Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer je dit niet ziet zitten, of overweegt het PGB beheer uit handen te geven aan een ervaren professional. Wij werken voornamelijk in de regio’s Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Zutphen en Epe, maar ook voor mensen buiten deze regio bieden wij graag onze hulp aan.